Sasmadár

Még mindig nem tudom, hogy miért írok blogot. Újabban azt veszem észre, hogy felülről mosolygok magamon, és közben írogatok.
Magamról, magamnak és néhány számomra fontos embernek, akik közül a legtöbben nem is tudnak a blog létezéséről.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatók

Április vége és Május eleje

2012.05.01. 22:30 :: Sasmadar

Hétfőn kirándulni voltunk a Visegrádi-hegységbe. Eredetileg egy nadis kirándulás lett volna, de miután sokan lemondták, ezért elmaradni látszott. Én viszont már megígértem a fiúknak hogy megyünk, ezért Barnival gyorsan beszerveztük Vikit, aki hozta a barátnőjét is. Így hatosban kirándultunk végül. Több mint 14km-t gyalogoltunk. Aki ismeri a terepet, az tudja, hogy ez nem egy gyaloggalopp.

Monday I

Amúgy:

A 639 m magas Prédikálószék a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb csúcsa. Dobogókőről megközelíthető a piros háromszöggel jelölt turistaúton valamint a Rám-szakadékon keresztül is, ez esetben azonban egészen a Szentfa-kápolnáig kell leereszkednünk, majd onnan a Vadálló-kövek mellett felkapaszkodnunk a csúcsig. A Prédikálószék megközelíthető még Dömösről a Szentfa-kápolnától, Lepencéről, valamint Pilisszentlászlóról is. A csúcsra érve hazánk egyik legszebb panorámája tárul elénk a gyönyörű Dunakanyarral, a Börzsöny-hegység látványával, Nagymarossal és Visegráddal, valamint a távolabbi Vác fölé magasló Naszály képével.

Monday IIMonday III

Odafele és visszafele az autóban tanultunk angolt. Remélem, meghozza az eredményét.

…és mivel Évának tanulnia kellett, ezért hétfő mellett kedden is velem lehettek a fiúk. Ebéd után vettem fel őket és kimentünk a Vodafone Belvárosi Nagydíj rendezvényére. Teó abban a szerencsében részesülhetett, hogy kéztávolságból nézhette meg a versenyautókat.

Dinner

Aktív hétvégénk záróaktusa az volt, hogy idén először, végére újra az erkélyen ettünk. Saját sütésű élesztőmentes kenyér, általam készített szójakörözöttel és frissen facsart citromból illetve narancsból készült limonádé volt a menü. Egyedül a retek, hagyma és a paradicsom nem volt hazai. De már dolgozom ezen is…

Dinner

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sasmadar.blog.hu/api/trackback/id/tr984483053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andul · http://sokia.try.hu/ 2012.05.04. 17:37:48

Basszuskulcs: a Voda nagydíjról igazán eszembe juthattál volna, némi protekciót kérjek. gondolom, én lettem volna az egyedüli... :-)
bár sikeresen megharagudtam a Vodára, úgy egészében, a maga totalitásában.

a szójakörözött is jól hangzik! jó a fiaidnak!

szép napot!
süti beállítások módosítása