Sasmadár

Még mindig nem tudom, hogy miért írok blogot. Újabban azt veszem észre, hogy felülről mosolygok magamon, és közben írogatok.
Magamról, magamnak és néhány számomra fontos embernek, akik közül a legtöbben nem is tudnak a blog létezéséről.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatók

Egy tökéletes nap

2010.06.14. 00:05 :: Sasmadar

Vasárnap, több mint 4000 részvevővel, lezajlott a 17. K&H olimpiai maraton váltófutás. A mi két csapatunk 10.30-kor találkozott a Kossuth Lajos utcai metrófeljárónál. Az eredeti összetétel némileg változott, az új felállásban 3 vendégfutót is köszönthettünk.

Napsütés, rekkenő meleg mellé zene és jó hangulat párosult, amit azonnal megkoronáztunk azzal, hogy az előkészített adománydobozt feltöltöttük plüssállatokkal és két könyvvel. A csomagot beteg gyerekek részére szántuk. A játékokhoz 12 darab piros, világítóvégű toll is került a 12 futót reprezentálandó.

Ajándék gyerekeknek
A képről a Zoli és Máté hiányoznak, ők éppen melegítenek.

A futás 11.00-kor kezdődött és számunkra 3 óra 47 perc, illetve 4:08 elteltével fejeződött be. Sok idő, mégsem volt egyetlen unalmas pillanata sem. A sport szeretete miatt mentünk, egyszerűen jól akartuk érezni magunkat; szóval nem versenyláz hevített bennünket. Ez utóbbit pótolta a 35 fok, az előbbit pedig azok apró részletek adták, amelyet csak az ismerhet, aki maga is részt vett váltófutáson. Nehéz visszaadni az élményt. Váltáskor nemcsak a váltó, hanem az őt követő futó is kisétált a rajtahoz. Az útvonal végén háromszor is megjelentek a csapat éppen pihenő tagjai és szurkolásukkal segítették az utolsó kilométer hajráját. Közben önzetlen gondoskodás – hol egy zacskó meggy került elő, hol egy szőlőcukor, ropi. Minden mindenkié, mindenki mindenkiért.

Helyszín

Ezek után nem is lepődtem meg, hogy hibátlanul lefutottuk a távot. Pedig a meleg szinte elviselhetetlen volt, az alsórakparton az aszfalt olvadozott. Éreztem, ahogy süppedt, tapadt a futócipőm. A futók odafigyeltek egymásra, bátorították, biztatták egymást. Ha kellett, akkor segítettek. Szükség is volt rá, a nagy melegben sokan lettek rosszul, egyszerűen kiszáradtak – gyakran lehetett hallani, ahogy felsikoltanak a szirénák. Ilyenkor valakit infúzióval a karjában vittek a kórházba.

Az utolsó kör mindig mérvadó. Ilyenkor mutatkozik meg a csapat és az összetartás ereje. Az utolsó futót magára lehet hagyni, legfeljebb a célnál sörrel a kézben bevárni. Nálunk a csapat egyik része szurkolt és a fényképeket csinálta, a másik fele pedig az utolsó kilométert vagy annak néhány száz méterét együtt futotta le az utolsó csapattaggal. Számomra ez felemelő.

Csapat

Összefoglalva: ajándékozás gyerekeknek, jó hangulatú futás, nagyszerű csapat és teljesítmény. A perfect day.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sasmadar.blog.hu/api/trackback/id/tr792079663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása