Sasmadár

Még mindig nem tudom, hogy miért írok blogot. Újabban azt veszem észre, hogy felülről mosolygok magamon, és közben írogatok.
Magamról, magamnak és néhány számomra fontos embernek, akik közül a legtöbben nem is tudnak a blog létezéséről.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatók

Rögös út

2010.08.30. 23:23 :: Sasmadar

Az út rögös, meredek emelkedőkkel és mély szakadékokkal tűzdelt. Nehéz az előrehaladás – érzem, ahogy a vállamon lévő teher húz és a súly a húsomba vág. Az oxigén-dús környezet ellenére is légszomj kínoz, időnként a lélegzetvétel is nehézkessé válik. Megállni azonban nem lehet. Nem érzékelem a sebességet, nem tudom futok-e vagy csak botorkálok. Az időjárás sem kedvező, a zápor néhol jégesőbe fordul át. A fagyott kristályok kellemetlenül csipkedik az arcom és a kezem, miközben a sűrű ködben erősen kell koncentrálni, hogy a biztonságos útról le ne térjek. Mellesleg, a biztonságos szó új értelmet nyer ebben a környezetben. Nevezhető egy szakadékok mellett haladó, esőtől nedves, csúszós talajú út biztonságosnak? Egy apró hiba és már zuhansz, ha nem figyelsz még esetleg „másokat is magaddal” rántasz.

Azon tűnődöm, hogy egy ilyen közeg mennyire nyomja rám a bélyegét. Nem akarok elvadulni, és meg akarom őrizni az emberséget és méltóságot, ami mindig is fontos volt számomra. Nem akarom, hogy a túlélés és az embertelen körülmények vadállattá aljasítsanak le. Ehhez keresem a szépet, ami táplálja a reményt és hitet ad a befejezéshez.

Szépség pedig van. A fákban, a növényekben, a folytonosan változó tájban, és a környezetben megbúvó, de jelenlétét hallató élővilágban. A magányban, az emberekben és a küzdelemben is. Miközben küzdök, azon gondolkodom, hogy talán ez az út maga egy zuhanás. Mindenestre, sárosan, megtépázva, de haladok előre. Néha azért érzem, hogy jó lenne már révbe érni és lassítani egy picit.

A Camino alatt új értelmet nyert, hogy erőfeszítés szükséges ahhoz, hogy csúcsra érj és a hegyoromról letekintve gyönyörködj egy olyan panorámában, amit alulról elképzelni sem tudsz. Erőfeszítés pedig kell, nélküle nem tudod megfelelően értékelni a látványt.

Felhőtlen pillanatok - Sátorozunk

Úton vagyok. A múlt héten sátorozni voltam a fiúkkal. A héten elköltözöm otthonról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sasmadar.blog.hu/api/trackback/id/tr642259121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása