Sasmadár

Még mindig nem tudom, hogy miért írok blogot. Újabban azt veszem észre, hogy felülről mosolygok magamon, és közben írogatok.
Magamról, magamnak és néhány számomra fontos embernek, akik közül a legtöbben nem is tudnak a blog létezéséről.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatók

19. K&H Maraton váltó

2012.06.13. 00:51 :: Sasmadar

Hosszas szervezés után a hétvégén részt vettünk a 19. K&H Maraton válton. A versenyen végül 38-an indultunk el. 8 egyéni futó, akik a teljes fél-maratoni távot futották, és 9 csapat. A csapatok tagjai 7km-t futottak, illetve hárman – Katona Ottó, Bukovszky Attila és én – 14km-t, azaz két kört tettünk meg annak érdekében, hogy a csapatok a megálmodott formában indulhassanak el.

A sportos megmozduláshoz ezúttal is egy jótékonysági cél is párosult: a nevezési díjakból a paralimpiai csapat buszának megvásárlásához gyűjtöttünk pénzt. Cégünk kiegészítve a felajánlásokat összesen egymillió forinttal támogatta a junior parasportolókat.

Team

A csapatösszetételünk tekintetében is különleges volt ez a verseny:

    • 26 Vodafone-os futó vett részt a versenyen. A 26 futóból 7-en a Vodafone Szolgáltató Központból jöttek.
    • 5 para-sportolót is sikerült megnyernem az ügynek. Közöttük Katona Ottót, aki többszörös Ironman bajnok és Boronkay Pétert, aki hazánk egyetlen nemzetközi mezőnyben szereplő para-triatlon versenyzője. Péter amúgy kétszeres világbajnok, és célja hogy harmadszor is megvédje a világbajnoki címét. A para-sportolókkal való kapcsolatunk nem új keletű. Tavaly támogattuk őket a Nagyatádi Ironman versenyen, sőt közös csapatokat is indítottunk. Ezen a versenyen idén is indulunk, hasonló felállásban, de nagyobb létszámban.
    • A 7 további futó közül többen is volt Vodafone-osak.

A lényeg, hogy egy-egy ilyen megmozdulás alkalmával, mikor mindenki piros logós pólóban egy célért küzd, egy kicsit mindenki Vodafone-ossá válik. Ráadásul itt mindenki tudta, hogy egy nemes célért futunk. Szóval, 26 Vodafone-os (dolgozó) és 12 Vodafone-os (külsős) indult.

Smile

Amúgy, verseny a szokásos jó hangulatban zajlott. Nekem a második kör egy kicsit nehezebben indult. Az 5. csapatban első futójaként ugyanis elragadott a hév és túl erősen kezdetem. Azt reméltem, hogy mint a 6. csapat harmadik futója lesz időm egy kicsit kipihenni magam, de szervezés feladatai miatt erre nem volt lehetőségem. Az első kilométer után viszont megtaláltam a ritmust és élvezetem a futást.

Mindenki a lehető legjobb formáját igyekezett hozni, az eredmény nem mellékes, de nem is a lényeg. Sokkal fontosabb az, hogy jól éreztük magunkat, egy jót futottunk szuper társaságban. Amit az eredményekről mégis el lehet mondani:

    • 55. helyezett CLT 1 csapat: ebben a csapatban futott Diego Massidda, Döbrőssy Gábor, Frank Krause, Richard Sherwood és két parafutó.
    • 34. helyezett: Vodafone 6. csapata
    • 32. helyezett: Vodafone 5. csapata
    • Egyéni 7. helyezett lett Szirmai Zoltán, ez hatalmas eredmény.

Az igazság azonban az, hogy a parafutók olyan szinten javították az eredményünket, hogy nem lenne fair ezt hirdetni. Cégek közötti megmérettetésben például a Vodafone_5 csapat a 12. lett, de nyilván ez a kép torz, hiszen Kurcsics Karcsi bácsi a kerekesszékével 19:58 perc alatt teljesített a 7km-es szakaszt, ami egy normál futónak 30-40 perc lett volna.

Röviden összefoglalva – ismét volt egy tökéletes nap.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sasmadar.blog.hu/api/trackback/id/tr864584657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása