Sasmadár

Még mindig nem tudom, hogy miért írok blogot. Újabban azt veszem észre, hogy felülről mosolygok magamon, és közben írogatok.
Magamról, magamnak és néhány számomra fontos embernek, akik közül a legtöbben nem is tudnak a blog létezéséről.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatók

Csokitojás Akció - Eredmények

2010.04.05. 22:40 :: Sasmadar

Az akció végére 1161 tojás-ekvivalens gyűlt össze, amit 5 helyre szállítottunk ki:

  • Tűzoltó utcai gyermekklinika
  • Bókay utcai 1. számú gyermekklinika
  • Vakok Állami Intézete
  • Leányanya Alapítvány
  • Hűvösvölgyi Gyermekotthon

Ezen felül sikerült egy csocsóasztalt is bevonni az programba, amit a Leányanya Alapítvány kapott meg. Még rajta vagyok egy extra tételen, remélem összejön.

Tojás-ekvivalens: normál kinder tojás mérettől és ettől felfelé bármilyen csoki figura legyen az tojás, bárány, nyúl vagy csibe 1 tojásként, míg kis csokoládé figurák érzésre fél , harmad vagy hatod tojásként lettek számolva.

 

 

Hasonlóan a tavalyi akcióhoz, inkább a munkatársak, alsó- és középvezetők járultak hozzá a gyűjtéshez. Érdekes apropó, hogy épp ekkor volt nálam egy munkatárs a török leányvállalattól, aki tudomást szerzett az akcióról, és még Istanbulból hozott két nagy csokoládétojást. Ez önmagában megható, de a teljes képhez vegyük figyelembe, hogy a Húsvét jellemzően nem a török kultúra része. Eddig is kedveltem a törököket, hát most megint nagyon a szívembe lopták magukat.

Csütörtökön két helyre mentünk, amely számomra -a tavalyi akció katarzisa után- pokoljárás volt. A Tűzoltó utcai gyerekkórház nagyon kemény. Egyszerűen nem voltam felkészülve a daganatos gyerekekre, és mélyen belém égett, amit ott tapasztaltam. Jó volt látni, hogy a gyerekek örültek nekünk, de a pici örömük nem tudta ellensúlyozni bennem  a látványt. Dühített saját tehetetlenségem, hogy igazándiból nem tudok segíteni nekik. Pedig ezeknek a gyereknek is a szabadban lenne a helyük és futkosva kellene tojásokat keresniük, nem pedig csövekkel a testükben a kórházban feküdniük.
Délutánra teljesen kimerültem és futásban kerestem megnyugvást. Az évben ilyen gyorsan még nem futottam a 10 kilométert – Géza és Zsolt is lemaradtak. Az  az igazság, hogy izzadság mellé néhány könnycsepp is keveredett.

Ehhez képest a pénteki átadás kimondottan vidám volt. A Leányanya otthonban örültek a csokoládénak és a csocsóasztalnak. Ezután a csapat egyik fele a Vakok Állami Intézetébe vitte az előre kiszámolt Húsvéti csomagokat, én pedig Istvánnal a Hűvösvölgyi Gyermekotthonba vittem egy doboznyi csokitojást. Ők örültek nekünk, mi örültünk az ő örömüknek. A nap így lett teljes.

Köszönetet mindenkinek, aki az akcióban benne volt.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sasmadar.blog.hu/api/trackback/id/tr781894951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bokszkesztyűs Őzike 2010.04.06. 19:49:18

Kedves Sasmadár!
Kicsit változatosabbá kellene tenni a vágás módszertanát :-)
Hol maradnak Húsvétkor a nyulak?
A zene nagyon passzol, viszont.
Az is tetszett, hogy ennyi helyre eljutottatok, ez egz nagy scope....

Sasmadar 2010.04.06. 20:02:11

@Bokszkesztyűs Őzike:

Ez még csak a második videom. A vágásokon még valóban dolgozni kell + a ütemezéseken is :-).

Amúgy thanks.
süti beállítások módosítása